Безглутенови Овесени Мини Бисквитки

Лято е. На пазара има изобилие от свежи плодове, сочни и сладки. Но понякога на човек му се хапва нещо различно. Особено със следобедното кафе. Ако пък си мислиш, че не можем да те изкушим с бисквитки или в тази жега няма причина да стоиш около печката, имаме един неоспорим аргумент. А именно- сладоледен сандвич. Представи си две тънки и хрупкави овесени мини бисквитки слепени с любимия ти сладолед или сорбет. И така, след като грабнахме вниманието ти, нека ти представим  първата си рецепта на блога.

Съвет: тази рецепта е лесна за изпълнение и особено подходяща да я изпълниш с деца или приятели, които не обичат да готвят.

Безглутенови Овесени Мини Бисквитки (за 12 броя)

 

4 суп. л. Кокосово масло (разтопено)

3 суп.л.  агаве/ кокосов сироп

2 суп.л. Брашно от елда

2 суп.л. Оризово мляко

70 грама овесени ядки

 

Джинджифил (щипка)

Карамфил (щипка)

Ванилия (щипка)

Сол (щипка)

Чиа семена (за поръсване)

 

Как се случва магията?

 

  1. Леко смилаш овесените ядки. Само 1-2 натискания на Pulse на блендера/ кухненският робот вършат прекрасна работа.
  2. Взимаш голяма купа. Изсипваш всички продукти без чиа семената в нея и бъркаш докато не получите еднородна смес.
  3. С помощта на супена лъжица разпределяш тестото на кръгове с диаметър 5 см.
  4. Заглаждаш така получените вкусни купчинки отгоре с гърба на лъжицата.
  5. Поръси така оформените сурови курабийки с чиа семената.
  6. Загрей фурната до 180 градуса и печи 13 минути.  


След като изстинат развихри въображението си. Добави ги към мелба, направи си сладоледен сандвич или просто си хрупкай, когато имаш нужда от нещо сладичко. А за добра карма- опечи повече и занеси в офиса. Дори колежката, която винаги е на диета, няма да ти откаже да ги пробва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *