Лято е. На пазара има изобилие от свежи плодове, сочни и сладки. Но понякога на човек му се хапва нещо различно. Особено със следобедното кафе. Ако пък си мислиш, че не можем да те изкушим с бисквитки или в тази жега няма причина да стоиш около печката, имаме един неоспорим аргумент – сладоледен сандвич. Представи си две тънки и хрупкави овесени мини бисквитки, слепени с любимия ти сладолед или сорбе. И така, след като грабнахме вниманието ти, нека ти представим първата рецепта с нашия блога.
Съвет: Тази рецепта е лесна за изпълнение и особено подходяща за изпълнение с деца или приятели, които не обичат да готвят.
Безглутенови Овесени Мини Бисквитки (12 броя)
4 с.л. кокосово масло (разтопено)
3 с.л. агаве/ кокосов сироп
2 с.л. брашно от елда
2 с.л. оризово мляко
70 g овесени ядки без глутен
Джинджифил (щипка)
Карамфил (щипка)
Ванилия (щипка)
Сол (щипка)
Чиа семена (за поръсване)
Как се случва магията?
- Леко смилаш овесените ядки. 1-2 натискания на Pulse на блендера или кухненския робот вършат прекрасна работа.
- Взимаш голяма купа. Изсипваш всички продукти без чиа семената в нея и бъркаш докато не получиш еднородна смес.
- С помощта на супена лъжица разпределяш тестото на кръгове с диаметър 5 см.
- Заглаждаш така получените вкусни купчинки отгоре с гърба на лъжицата.
- Поръсваш оформените сурови курабийки с чиа семената.
- Загряваш фурната до 180 градуса и печеш 13 минути.
След като изстинат, развихри въображението си. Добави ги към мелба, направи си сладоледен сандвич или просто си хрупкай, когато имаш нужда от нещо сладичко. А за добра карма опечи повечко и занеси в офиса. Дори колежката, която винаги е на диета, няма да ти откаже да ги пробва.