Настолни игри за деца!

настолни игри

Есен е! Хайде да играем вътре!

Навън захладня и стана време да преместим игрите вкъщи. Запотени прозорци от топлината на печката, аромат на канела, вкусни курабийки и весел детски глъч… какво повече ти трябва за една съвършена вечер у дома с най-любимите хора? Сложи чая, извади шоколадовите курабийки и се приготви за игри и забавления. Приготвили сме ти три чудесни настолни игри, които са подходящи за цялото семейство, а някои от тях можеш да вземеш и на път.

Лео

Сравнително лесна детска игра, която да играят и възрастните. Трябва да заведете лъвчето Лео на фризьор, защото гривата му е пораснала твърде много. А Лео иска да е представителен за приятелите си в джунглата. Пътят до бръснарницата се състои от 30 плочки с 5 различни животни в 5 цвята. В допълнение има и 5 знака. Всяко животно си има определено време за разговор с Лео (с лъвицата се заговарят най-дълго 😉 ). Тази игра печели номинация за най-добра детска игра през 2016 и напълно заслужено. Направена е много приятно и с мисъл за детайла. Механиката на играта е лесна, но вкарва децата в размисъл за времето и как да го управляваме ефикасно. А кой родител няма нужда от помощ по този въпрос? В допълнение ще кажем, че това е приятна кооперативна игра, в която всички участват през цялото време. Играта е обявена за деца над 6 годишна възраст, но и по-малките ще могат да се включат. А ако научите децата на правилата, можете да ги оставяте и да играят сами.

Пингвини на леда

Играли ли сте Jenga? Ако да, значи правилата на този айсберг няма да те затруднят. Тук ти трябва малко повече ловкост. Имаш огромен айсберг с много пластмасови пингвини. Айсбергът се клати зловещо. А всички знаем пингвините колко са смешни и нестабилни на леда и колко трудно се задържат на хлъзгавата повърхност. Всеки играч има по няколко пингвина, за които да се грижи. Целта е да сложите всичките си пингвини върху айсберга. Играта е прекрасна, лесна и изключително забавна.

Ханаби

Кой не обича фойерверки? Ханаби е уникална кооперативна игра, подходяща за деца и техните родители. Има шарени карти и целта е да се сглоби… фойерверк. Правилата са лесни, но играта изисква внимание. Играта печели приза Spiel des Jahres (Игра на годината) през 2013 и не е трудно да разбереш защо. Качествена, лесно достъпна, интригуваща и с лесни правила, Ханаби е новата класика в игрите с карти. Играе се с поне 2 до 5 човека и отнема около 20 минути. Ако обаче се разсейваш лесно, тази игра ще ти е трудна. Но пък е страшно полезна за упражняване на мозъка и запомняне. Механиката на играта е такава, че ако губи един, губят всички. А повод за губене е грешно подсказване или слаба памет. В тази игра няма условие, което трябва да бъде изпълнено за победа, но има броене на точки. 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *