Няма нищо по-стоплящо душата и премръзналите ръце от чаша горещ шоколад. Плътният му вкус се разлива в тялото и стопля отвътре навън. А ако е добавена и щипка чили, целият се събуждаш и зимната апатия се превръща в хюга. Защо ти говорим за горещ шоколад посред юлските жеги? Защото въпреки температурите, ние жадуваме за този комфорт в чаша, за това пощипване на сетивата, което те събужда и ти дава енергия да се радваш на живота. А ти много добре знаеш как решаваме проблемите си – като печем курабийки. Днешната рецепта е за леко люти и много шоколадови курабийки за душата.
Те са меки, но хрупкави. Поръсени с едра кафява захар, приятно люти и страшно шоколадови. Готов ли си?
Курабийки Горещ Шоколад
Какво ти трябва?
1 ⅓ ч.ч. типово брашно
½ ч.ч. какао на прах
½ ч.л. лют пипер на прах
½ ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
¼ ч.л. сол
½ ч.ч. олио
¼ ч.ч. агаве
1 ч.ч. кафява захар
3 с.л. оризово мляко
Щипка ванилия
⅓ ч.ч. смляна захар (за поръсване)
1 ч.л. канела (за поръсване)
Как се случва магията?
- Всички сухи продукти пресяваш заедно и разбъркваш добре.
- Останалите продукти смесваш в друга купа.
- Смесваш бавно и внимателно сухите съставки с мокрите. Бъркаш до получаването
на еднородна смес. - Оформяш малки топчета и ги сплескваш с длан върху хартия за печене.
- Поръсваш ги със смесените канела и смляна захар.
- Затопляш фурната на 175 градуса и слагаш малките топчета шоколадова радост. Печеш 12 минути, изваждаш ги и оставяш да изстинат.