Курабийки Горещ Шоколад

Няма нищо по-стоплящо душата и премръзналите ръце от чаша горещ шоколад. Плътният му вкус се разлива в тялото и стопля от вътре навън. А ако е добавена и щипка чили, целият се събуждаш и зимната апатия се превръща в хюга. Защо ти говорим за горещ шоколад посред юлските жеги? Защото въпреки температурите, ние жадуваме за тази комфорт в чаша, за този ритник за сетивата, който те събужда и ти дава енергия да се радваш на живота. А ти много добре знаеш как решаваме проблемите си – като печем курабийки. Днешната рецепта е за леко люти, много шоколадови курабийки за душата.

КУРАБИЙКИ ГОРЕЩ ШОКОЛАД

Те са меки, но хрупкави. Поръсени с едра кяфава захар, приятно люти и страшно шоколадови. Готов ли си?

Курабийки Горещ Шоколад

Какво ти трябва:

1 ⅓ ч.ч. Типово брашно
½ ч.ч. Какао на прах
½ ч.л. Лют пипер на прах
½ ч.л. Канела
1 ч.л. Бакпулвер
1 ч.л. Сода
¼ ч.л. Сол
½ ч.ч. Олио
¼ ч.ч. Агаве
1 ч.ч. Кафява захар
3 суп. л. Оризово мляко
Щипка ванилия
⅓ ч.ч. Смляна захар (за поръска)
1 ч.л. Канела (за поръска)

КУРАБИЙКИ ГОРЕЩ ШОКОЛАД 2

Как се случва магията?

  1. Всички сухи продукти се пресяват заедно и се разбъркват добре.
  2. Останалите продукти се смесват с друга купа.
  3. Смесваш бавно и внимателно сухите съставки с мокрите. Бъркаш до получаването
    на еднородна смес.
  4. Оформи малки топчета и ги сплескай с длан върху хартия за печене.
  5. Поръси ги със смесените канела и смляна захар за поръска.
  6. Затопли фурната на 175 градуса и сложи малките топчета шоколадова радост. Печи 12 минути, извади и остави да изстинат.

КУРАБИЙКИ ГОРЕЩ ШОКОЛАД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *