Как да направим съвършените несъвършени курабийки с шоколад

курабийки с шоколад

 

Има толкова много съвети как да направиш перфектните курабийки с шоколад, но никой от нас няма достатъчно свободно време да се убеди в ефективността на всеки от тях, нали? Затова се доверяваме на една от опитните сладкарки в нашия екип. Тя следва традиционните рецепти, но заменя съставките с по-здравословни и достъпни такива. Нека видим какви тънкости за приготвянето на курабийки ще сподели. 🙂

1. Захарта е от значение

Няма нужда да ти казваме, че не сме фенове на рафинираната бяла захар и я избягваме активно. Препоръчваме да я заместиш с кафява. Или още по-добре да използваш кокосов сироп. Освен че е естествен подсладител, кокосът придава един леко карамелен вкус на курабийките.

2. Пухкави или хрупкави?

Вечният въпрос не е “яйцето или кокошката,” а дали курабийките с парченца шоколад са по-вкусни, когато са хрупкави или пък пухкави. Проблемно е, особено когато ги харесваш и по двата начина. Ето я тайната: бакпулверът прави курабийките меки, а ако предпочиташ да са хрупкави, използвай сода.

3. Шоколад!

Шоколадът е отговорът. А въпросът няма значение. Но пък формата е важна. Вместо да купуваш готови парченца шоколад, вземи истинско натурално блокче. Начупи го сам на едри парчета. Да, няма да са еднакви и съвършени, но това им е чарът.

4. Охлади ентусиазма на тестото

След като разбъркаш тестото и начупиш шоколада, настава време за съдбоносната среща. За да не се разтопят парченцата шоколад, сложи тестото в хладилника за малко. А и с охладеното тесто ще боравиш по-лесно.

5. Размерът има значение

Колкото повече, толкова повече е два пъти по-вярно, когато става въпрос за курабийки. Без значение дали си сложил сода или бакпулвер, качествата на курабийките се разкриват най-добре, когато са големи.

6. Особености на печенето

Няма конкретни насоки колко време трябва да се пекат курабийките – ти познаваш фурната си най-добре. Съветваме те да ги извадиш от фурната 1-2 минути по-рано, въпреки че най-вероятно ще ти се сторят още много меки. Извади тавата и я остави да се охлади за около 5 минути. След това слагай втората партида. Една никога не стига.

Това са част от малките тайни на съвършените несъвършени курабийки с шоколад. Но най-важното е да използваш качествени съставки, защото тогава резултатът и вкусът винаги ще са по-добри, а готвенето по-лесно.

 

Сподели с нас твоите малки тайни при печене. А защо не и снимка на опечените курабийки. Използвай #kurabiinica и ни покажи какви чудеса вършиш в кухнята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *