Как да направим съвършените несъвършени курабийки

 

Колкото курабийки с шоколад, толкова и рецепти. Има толкова много съвети как да направиш перфектните курабийки, но никой от нас няма достатъчно време да изпробва всички от тях. В далечната 2012 година, Анита Класанова започва да пече курабийки със семейството си за магазина си за здравословна храна, защото  вярва, че добре нахранените хора с истинска храна са по-добри и по-щастливи. Анита следва традиционните рецепти, но заменя съставките с по-здравословни, но въпреки това достъпни такива. Рецептите на курабийките са простички, но с внимателно подбрани съставки. А днес тези курабийки се продават в цяла България. Ето защо вярваме, че можеш да й се довериш, когато става въпрос за курабийки.

1. Захарта е от значение

Няма нужда да ти казваме, че не сме фенове на рафинираната бяла захар и я избягваме активно. Ето защо Анита препоръчва да заместиш бялата захар с кафява. Или още по-добре да използваш кокосов сироп. Освен че е естествен подсладител, кокосът придава един леко карамелен вкус на курабийките.

2. Пухкави или хрупкави?

Веченият въпрос не е “яйцето или кокошката,” а дали курабийките с парченца шоколад са по-вкусни, когато са хрупкави или пък трябва да са пухкави. Проблемно е, особено кагато ги харесваш и по двата начина. Ето я тайната: бакпулверът прави курабийките меки, а ако предпочиташ да са хрупкави, използвай сода.

3. Шоколад!

Шоколадът е отговорът. А въпросът няма значение. Но пък формата е важна. Вместо да купуваш готови парченца шоколад, вземи истинско натурално блокче. Начупи го сам на едри парчета. Да, няма да са еднакви и съвършени, но това важи и за курабийките.

4. Охлади ентусиазма на тестото

След като си забъркал тестото и си начупил шоколада, настава време за съдбоносната среща. За да не се разтопят парченцата шоколад, сложи тестото в хладилника за малко. А и с охладенето тесто ще боравиш по-лесно.

5. Размерът има значение

Колкото повече, толкова повече е два пъти по-вярно, когато става въпрос за курабийки. Без значение дали си сложил сода или бакпулвер, качествата на курабийките се разкриват най-добре, когато са големи.

6. Особености на печенето

Нямаме забележки колко време трябва да се пекат курабийките- ти познаваш фурната си най-добре. Но Анита съветва да ги извадиш ги от фурната 1-2 минути по-рано, въпреки че най-вероятно ще ти се сторят още много меки.  Извади тавата и я остави да се охлади за около 5 минути. След това слагай втората партида. Една никога не стига.

Това са нашите малки тайни за правенето на съвършените несъвършени курабийки с шоколад. Но най-важното е да използваш качествени съставки, защото тогава резултатът и вкусът винаги ще са по-добри, а готвенето по-лесно.

 

Споделете с нас вашите малки тайни при печене. А защо не и снимка на опечените курабийки. Използвайте #kurabiinica и ни покажете какви чудеса вършите в кухнята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *