Страховито меню за Хелоуин

Скоро наближава любимият на милиони деца в света празник- Хелоуин или Вси Светии. Празникът почита светците, мъчениците и духовете и се празнува всяка година на 31 октомври в много страни. Той вече е и част от новите ни традиции в България (все едно ни трябваше още един повод да ядем вкусни бонбони). Празникът се отбелязва традиционно с маскиране, дълбаене на тикви и да раздаване бонбони (трик или лакомство,а?). 

Ако планираш да поканиш гости вкъщи, искаш да събереш децата да дълбаете тикви заедно или планираш да гледате цяла вечер тематични филми и ти трябва страшно меню: запретвай ръкави! Започваме да готвим!

Паяшки хумус

Продукти:

  • 1 скилидка чесън
  • 1 консерва черен боб (250 грама)
  • 1 1/5 супени лъжици тахан
  • 4 лъжици лимонов сок
  • 1 чаена лъжица кимион
  • Сол на вкус

За украсата:

  • Малко кисело мляко или тахан
  • Декоративен паяк

Как се случва магията?

  1. Пусни чесъна в блендера. Добави боба и продължи да блендираш докато не получиш пюре. Добави останалите съставки.
  2. Изсипи хумусът в дълбока паница и изравни повърхността с лъжица. Използвай шприц за да нарисуваш паяжина с киселото мляко или леко разреден тахан. Сложи декоративния паяк в паяжината. Или пък си направи такъв от черни маслини (кой не би искал да го хапне?).
  3. Остави в хладилника до партито.

Чудовищно вкусно чушки

Продукти:

  • 4 чушки
  • ½ чаша киноа
  • 1 консерва червен боб (250 гр)
  • 1 консерва нарязани домати
  • Сол и пипер на вкус

Как се случва магията?

  1. Свари киноата: вода 3:1, обикновено за 15-20 минути е готова.
  2. Сложи сготвената киноа в голяма тенджера на ниска температура. Добави червения боб и нарязаните домати. Подправи на вкус. Остави на котлона, докато не се изпари водата.
  3. Затопли фурната до 180 градуса.
  4. Издълбай чушките като обаче запазиш формата- отрежи цялата горна част на един път, така че да имаш “капаче”. Изрежи с остър нож триъгълници на чушката за очите и носа и уста.
  5. С лъжица напълни чушките с готовата плънка.
  6. Печи в загрятата фурна 20-30 минути или докато не омекнат чушките.

Яростни ябълкови хапки

Продукти:

  • 2 зелени ябълки, нарязани на четвъртинки
  • тахан/ фъстъчено масло/ мармалад
  • 64 слънчогледови семки или филирани бадеми
  • 2-3 ягоди, нарязани на тънки филийки

Как се случва магията?

  1. Отрежи средната част на всяка четвъртинка ябълка, за да направиш устата.
  2. Намажи малко от тахана, маслото или мармалада в така получената дупка.
  3. Сложи 4 семки или бадеми в горната част на “устата”.
  4. Сложи едно резенче ягода за език.
  5. Вече имаш една страшна уста! Усмихни се!

Ако пък ябълките ти се струват добра идея за закуска, а не за десерт, зарадвай децата с тези сурови десертни духчета. Те са бързи, лесни и любими на децата. A защо не и с лимитираната празнична кутия на RooBar?

Та… лакомство или пакост?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *